13 maj 2022
19:00

Örslösa-Söne IK

Referat: Mellby IK - Örslösa-Söne IK

Fredagens derby mot Mellby IK var välspelad match där båda lagen hade lägen för att sno åt sig alla tre poängen men två storspelande målvakter såg till att slutresultatet skulle bli 0-0.

Vi kom ifrån en mycket tung förlust senast trots en riktigt bra prestation. Mot Mellby var flera av våra mer ordinarie spelare tillbaka och det märktes att våra grunder i försvarsspel fungerade bättre. Vi tillät inte motståndarna komma in bakom vår backlinje vid särskilt många tillfällen och när det väl skedde så var Josefin alert och kunde avstyra. Närmast i första halvlek kom dem genom en inlägg som seglade över alla och gick i stolpen.
Offensivt sätt så gör vi många bra saker. Framför allt är det vår aggresiva press som leder till att vi bryter bollen på offensiv halva av planen med dessvärre är vi lite för heta att slå den avgörande passningen i för tidiga lägen. Men vid några tillfällen är det nära när Elina och Klara sånär kan pilla bollen förbi målvakten när de löper igenom. Nora Gustavsson har ett rungande skott utifrån som deras målvakt avstyr. Och periodvis så skapar vi även ett bra tryck på väl slagna hörnor från Lisa men utan att vi riktigt kan trycka in bollen.
För att sammanfatta första halvlek så anser jag att vi gör den bästa halvleken vi har gjort försvarsmässigt i år. Vi ligger rätt i våra försvarspositioner, ger varandra understöd och arbetar verkligen som ett lag. Offensivt har vi mer att ge.

Och i halvtid var det lite vad vi pratade om. Att fortsätta med vår aggresivitet, ligga kompakt och värdera bättre i vårat passningsspel.

Vi startar andra halvlek på det sättet som vi pratar om i halvtid, Med ett kompakt och aggressivt försvarsspel vilket leder till att vi har många bollvinster högt upp i planen men problemet med att förvalta den sista avgörande passningen kvarstog.
Närmast mål för oss var Elina som får en bra passning i djupled av Klara där Mellbys målvakt gör en riktigt fin räddning trots ett bra avslut.
Mellby har även dem lägen för att göra mål men med ett skott i ribban var det närmsta de kom i målchansväg.
Vi tappar lite ork och energi sista 10-15 minutrarna vilket ger Mellby tillfälle att etablera ett större tryck mot oss men ett tappert försvarsspel gör att de inte lyckas få till så mycket målchanser trots övertaget.

Återigen gör vi en bra prestation där vi tar med oss det kollektiva försvarsspelet som gör att vi lyckas hålla årets första nolla.
Om vi kunde förvaltat våra offensiva omställningar bättre så kunde vi fått till fler vassa målchanser.
Men det är årets första poäng, en vunnen poäng som vi är nöjd att ta mot ett bra motståndarlag.
Extra plus skall Maria L och Nora G ha för deras enorma arbetsinstaser under 90 minuter.